Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2014 11:43 - 5 съвета за истински комфорт в офиса
Автор: elenastilianova Категория: Бизнес   
Прочетен: 949 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.07.2014 11:46


 


На всеки от нас се е случвало да не се чувства комфортно на работното си място, като се има предвид единствено чисто физическото удобство. Ето и няколко съвета как точно това може да бъде променено и съответно времето, в което сте в офиса да бъде приятно:

 

  1. Станете! Движението през деня е изключително важно. За това трябва да ставате и да се движите на всеки 60 минути
    Не всяка работна позиция позволява да се практикуват чести разходки, но е добре да намирате време за движение, тъй като това ще се отрази положително и на Вашето здраве.

  2. Край на болките във врата! Поставете монитора си на височината на очите. По този начин ще избегнете болките в тила
    От основно значение е мониторът Ви да не натоварва врата Ви. Първо трябва да съобразите височината му с Вашата и съответно да ги синхронизирате. След трябва да настроите яркостта му така, че тя да не натоварва очите Ви

  3. Седенето с изправен гръб на стола не винаги е полезно. Важно е през деня да редувате различни типове седене
    Когато работата Ви предполага по цял ден да седите на бюро е хубаво да настроите стола си в удобна за Вас позиция. Така нареченото „изправено седене“ е полезно, стига да се спазват някои основни правила - краката Ви да са плътно стъпили на земята и коленете Ви да образуват ъгъл от 90 градуса; гърбът трябва да е плътно облегната на стола. Освен, че е труден за изпълнение, този тип седене не е и полезен да бъде изпълняван цял ден. За това редувайте седенето през опреден период време.

  4. Давайте си малки почивки и не забравяйте да се движите (поне веднъж на всеки час)
    Трябва да правите кратки почивки, в рамките на 5 минути, в които да не мислите за нищо. Ако имате на близо прозорец е хубаво да гледате през него навън, без да се съсредоточавате в конкретен обект. По този начин освен съзнанието си, ще успокоите и погледа си. Ако имате възможност да комбинирате това с кратка разходка в офисното пространство поне няколко пъти на ден, със сигурност ще се чувствате по-комфортно на работното си място.

  5. Под номер 5 във Вашия списък отбележете „да се посмея от сърце“. Това е от основно значение, тъй като смехът помага за заздравяване на имунната система, намалява апетита и нивата на стрес
    Смехът, разбира се, си остава едно от най-добрите лекарства. Позволявайте си през регламентираните почивки да се "смеете от сърце" с колегите си.

    В случай, че съумеете да изпълните поне три от изброените стъпки (една от тях задължително трябва да включва смехът), то комфортът на работното Ви място ще е гарантиран, а времето прекарано на работното място – истинско удоволствие.

     

 


 



Тагове:   офис,   работа,   комфорт,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenastilianova
Категория: Бизнес
Прочетен: 116136
Постинги: 33
Коментари: 28
Гласове: 258
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930