Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2014 13:56 - Работа мечта - три стъпки, за да я постигнем
Автор: elenastilianova Категория: Бизнес   
Прочетен: 1185 Коментари: 0 Гласове:
0



На всеки от нас се е случвало поне веднъж в живота да си търси работа и да бъде отхвърлен. Неудобрението понякога действа изключително демотивиращо на хората, затова е важно да се научим как да го приемаме или съответно да не допускаме да ни се случва. Днес реших да Ви дам няколко професионални съвета, с цел - възможност да пропуснем разочарованието и съответно - да получим предложение за нашата "Работа мечта".

В началото трябва да направите първо впечаление с Вашата автобиография, тъй като тя Ви представя пред Работодателя. Трябва да е добре структурирана, не много дълга, ясна и конкретна. Важното тук е да опишете дейностите от предходния си опит, които най-добре припокриват дейностите, посочени в обявата за работа. Не забравяйте да прикачите снимка. Никой не очаква от Вас да имате професионални снимки, но все пак не е много адекватно да прикачите снимки от ваканцията си или съботното Ви парти. Снимката трябва да е в паспортен формат, като на нея да сте само Вие и най-важното да имате приличен вид. Ако кандидатствате за работа в чужбина, например Германия, задължително трябва да изпратите автобиографията си на немски език.

Мотивационното писмо е много важна подробност, на която повечето кандидати не отделят достатъчно внимание, за разлика от повечето работодатели. Мотивационното писмо трябва да е Ваше лично творчество! В него трябва да изразите истинската си мотивация за кандидатстване за тази позиция и съответно защо точно Вас трябва да наемат. Структурирайте го кратко и ясно, трябва да е с дължина най - много една страница. Ако вашата "Работа мечта" е в чужбина, мотивационното писмо също трябва да е на съответния език и да е написано по зададените от конкретната страна стандарти.

При правилното изпълнение на тези две стъпки, следва  сигурна покана  за интервю. В случай, че се притеснявате, спрете! Притеснението и страхът не са Ваш съюзник. На интервюто е много важно да бъдете себе си, открити, любезени, усмихнати, но всичко в границата на допустимото. Важно е да давате конкретни отговори на задаваните въпроси, без да се подценявате или респективно надценявате. Бъдете гъвкави и в условията, които поставяте. В края на интервюто не забравяйте да благодарите.

Ако сте изпълнили по правилния и най - добър начин тези три на пръв поглед незначителни условия, гарантирано ще получите работната позиция в чужбина или България, за която винаги сте мечтали!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenastilianova
Категория: Бизнес
Прочетен: 116198
Постинги: 33
Коментари: 28
Гласове: 258
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930